Daging Tumis Taugeh Hijau

Friday, August 5, 2011

Berbuka ngan lauk masakan cina...tukar selera pulak hehehe..tadi dah share Ayam Goreng Mentega ni nak share sayur taugeh hijau pulak...layanzzz


Daging Tumis Taugeh Hijau


Daging Tumis Taugeh Hijau
Resepi dari Kompilasi Masakan Cina oleh Chef Sarji Ramli


Bahan2:
300gm daging lembu - nurul pakai daging cincang jer
3 ulas bawang putih - hiris nipis
1/2 biji bawang holland - hiris nipis
80gm taugeh hijau
1/2 biji lobak merah - hiris melidi
2 tbsp kicap cair
1/2 tbsp minyak masak
1/2 tsp lada hitam
1/2 tsp garam


Cara:
  1. Panaskan minyak sehingga berasap. Masukkan daging, bawang putih & bawang holland. Masak dengan api yang besar sambil dikacau selalu.
  2. Setelah daging masak, masukkan kicap cair, garam dan serbuk lada hitam.
  3. Masukkan lobak merah, taugeh hijau dan masak lagi sehingga 2 minit. Tutup api dan sedia untuk dihidang.
Ni untuk 'Ultraman Mebius' a.k.a Rais untuk tambah power

0 comments:

Post a Comment

Mom.With.Apron Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino